Mononatriumglutamaat

Het gebruik van MSG staat er om bekend dat het een gevarieerd aantal bijverschijnselen kan veroorzaken bij sommige mensen

Deze reacties, hoewel ze tamelijk verschillend lijken zijn niet anders dan de reacties die als bijverschijnsel optreden bij sommige neurologisch geneesmiddelen. We weten niet waarom sommigen reacties krijgen en anderen niet. We weten niet of MSG de onderliggende reactie veroorzaakt of dat de onderliggende lichamelijke conditie simpelweg wordt verergerd door het gebruik van MSG.
We weten alleen dat de reacties die hieronder staan soms worden veroorzaakt en soms verergerd door MSG. Alle vormen van MSG (vrij glutaminezuur in voeding als gevolg van het proces) veoorzaken deze reacties bij personen die gevoelig zijn voor MSG. Daaronder bevindt zich ook MSG dat wordt gevonden in planten “Groei verbeteraars” genaamd AuxiGro, en MSG dat zich bevind in een variëteit van kunstmest en schimmel werende middelen die zijn goed gekeurd voor gewas besproeïng, waaronder ook “organische” gewasssen

HartArythmie
Atriuml fibrileren
Tachycardie
..Snelle hartsslag
..Hartkloppingen
Langzame hartslag
keelontsteking
Extreme hoge/lage
bloeddruk

Circulatie

Zwelling

Maag-darm

Diarree
Misselijk/braken
Maagkramp
Rectale bloeding
Opgeblazen gevoel

Spieren

Griepachtig gevoel
Gewrichtspijn
Stijfheid

NeurologischDepressie
Stemmingswisseling
Woede uitbarsting
Migraine hoofdpijn
Duizeligheid
Licht in het hoofd
Evenwichtstoornis
Disoriëntatie
Geestelijke verwarring
Angst
Paniek aanvallen
Hyperactiviteit
Gedrags problemen
..bij kinderen
ADD
Vermoeidheid
Slaperigheid
slapeloosheid
Verdoofdheid of verlammings
Ischias
Slepend spreken
Kippenvel en rillen
Huiveringen

Visueel

Verminderd zicht
Moeilijk kunnen
..focussen
Druk rond de ogen

AdemhalingAsthma
Ademnood
Pijn op de borst
Druk op de borst
Loopneus
Niesen

Urologisch / Genitaal

Blaaskramp
Zwelling van de prostaat
Zwelling van de vagina
Vaginale afscheiding
vaak urineren
Snachts plassen

Huid

Netelroos (zowel in als ..uitwendig
Uitslag
Mond letsel
Gedeeltelijke verlamming
Blozen
Extreem droge mond
Opzwellen gezicht
Opzwellen tong
Zakken onder de ogen


Hormonale verstoring; zoals ernstig overgewicht, groeistoornis, leerproblemen en gedragsstoornissen worden veroorzaakt door beschadiging van het hormoonstelsel door MSG. Glaucoom en degeneratie van het netvlies (dat kan leiden tot blindheid) zijn niet geclassificeerd als bijverschijnselen.”

Zodra het veroorzaakt wordt door MSG, ligt de oorzaak in de vernietiging van hersencellen, waarschijnlijk jaren voordat er ernstige obesitas, groeistoornis, leerproblemen, gedragsstoornis en/of schade aan het netvlies voor het eerst wordt geconstateerd.

Onderzoek dat het gebruik van MSG door proefdieren hersenbeschadiging veroorzaakt in het gebied van de hypothalamus bevestigd is al vele malen herhaald. Onderzoek dat beweert dat MSG “veilig” was altijd al behoorlijk gebrekkig en werd altijd gefinancierd, direct of indirect door smaakversterker industrie.

Obesitas, problemen met de voortplanting en leer moeilijkheden, die soms pas na de puberteit tot uitdrukking komen, kunnen hun oorsprong hebben in het slecht functioneren van het hormoonstelsel veroorzaakt door de blootstelling van peuters en kleuters aan MSG.