MSG E621

MSG (monosodium glutamaat) zit achter de enorme vetzucht van de Amerikaanse bevolking; een voorloper wat ons te wachten staat? Waarom horen we hier niets over in reguliere media? Waarom houden artsen hier geen rekening mee? Wat doet onze Voedsel- en Warenautoriteit?

Er is niet alleen wetenschappelijk bewezen dat MSG vetzucht veroorzaakt, het is bovendien een zeer verslavend goedje. Sinds de introductie ervan in de Amerikaanse voedselketen, zo’n vijftig jaar geleden, wordt MSG in toenemende mate en in steeds grotere hoeveelheden toegevoegd aan kant-en-klaarmaaltijden, soepen, snacks en fastfood, etenswaren die ons iedere dag opnieuw verleiden om te worden gegeten.

De Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit (FDA) kent geen voorschriften waaruit blijkt hoeveel MSG mag worden toegevoegd. Ze beweren dat het veilig is om er net zoveel van te eten als je maar wilt.

Hoe is het toch mogelijk dat dergelijke beweringen over veiligheid worden geuit, terwijl er honderden wetenschappelijke onderzoeken zijn met titels zoals deze:-

Literatuur
‘De monosodium glutamaat (MSG) rat als model voor het onderzoek naar vetzucht’. GobattoCA, Mello MA, Souza CT, Ribeiro IA.Res Commun Mol Pathol Pharmacol. 2002.

‘Adrenalectomie  beeindigt de aanmaak van serotine door de hypothalamus, zowel bij normale ratten als ratten die MSG-vetzucht hebben’. Guimaraes RB, Telles MM, Coelho VB, Mori C, Nascimento CM, Ribeiro Brain Res Bull. Augustus 2002.

‘Vetzucht, veroorzaakt door neonatale behandeling met monosodium glutamaat, bij spontaan hypergevoelige ratten: een dierenmodel van meervoudige risicofactoren’. Iwase M, Yamamoto M, Iino K, IchikawaK, Shinohara N, Yoshinari Fujishima Hypertens Res. Maart 1998.

‘Beschadiging van de hypothalamus veroorzaakt door injecties met monosodium glutamaat tijdens de zuigelingenperiode en de daaropvolgende ontwikkeling van vetzucht’. Tanaka K, Shimada M, Nakao K, Kusunoki Exp Neurol. Oktober 1978.

Ja, het jaartal van dat laatstgenoemde onderzoek is geen typefout, het werd inderdaad geschreven in 1978. Zowel de ‘medisch wetenschappelijke gemeenschap’ als de voedingsmiddelenfabrikanten weten al tientallen jaren van de bijwerkingen van MSG!

Vele andere onderzoeken die John Erb in zijn boek opsomt, leggen verband tussen MSG en diabetes, migraine en hoofdpijn, autisme, ADHD en zelfs de Ziekte van Alzheimer. Maar wat kunnen we doen om de voedingsmiddelenindustrie te laten ophouden met het dumpen van het dikmakende en verslavende MSG in ons eten, dat de oorzaak is van vetzuchtepidemie die we nu meemaken?

Ga naar de website: De gezonde patient

Bron: John Erb, Wanttoknow.nl