Mononatriumglutamaat E621

Geachte heer X,
(in de hoedanigheid onderzoek cardiologie van een bekend Academisch Ziekenhuis)

Op zijn Rotterdams gezegd, “Komt er nog wat van?” Of bent/wordt u, zoals in de USA, in uw onderzoek door de industrie gesaboteerd. Vannacht was het weer grondig raak. Notabene na het eten bij een Italiaan. Ofwel mijn zenuwstelsel ging weer gezellig onderuit. Met getuigen om mij heen. Atrium Fibrilleren als gebruikelijk. Op mijn cardiogram, in het verleden vele malen vastgelegd, zal het wel weer een behoorlijke chaos zijn geweest. Uiteraard begrijp ik, als mede- wetenschapper, dat u chemisch zuiver MSG wilt gebruiken, dit duurt te lang, gewoon een zak MSG bij de Chinees halen, analyseren wat erin zit. Desnoods van meerdere leveranciers onder verschillende namen. Chemisch correleren heet dat. Dan kan aangetoond worden welke grondstof de boosdoener is. Dus keer het aanschaf proces maar eens om. De industrie zal u nimmer chemisch zuiver Mondo Sodium Glutamaat leveren. En wat is Chemisch zuiver in deze bijna Homeopatische setting? Hoe minder ik binnen krijg des te heftiger de reactie.

Het is uiterst frustrerend om voor de zoveelste keer “standaard” door een Cardioloog bekeken te worden. Dat gebeurt al mijn hele leven. Pilletje mee naar huis (Sotalol HCL 80 of Tambocor 150) preventief dus, en vervolgens geen bescherming. Ik leef als het ware met een houtblokje onder mijn gaspedaal. Misschien is dat voor mijn omgeving wel zo prettig. En beschermd mij dat? Antwoord; in het geheel niet. Leuk is dat niet om als een van nature dynamisch persoon als een chemisch geremde ouwe lul voort te bewegen.

Dus gaarne uw reactie of dit al meer dan 1,5 jaar geleden aangekondigde onderzoek nog gaat plaatsvinden.

Google svp “smaakversterker” en aanschouw de verhalen.

Komende maand krijg ik nogal veel vrije tijd, de overheid heeft namelijk bepaald dat ik dan met pensioen dien te gaan. Als eerste activiteit ga ik de volgende acties ondernemen:

1) een publicatie opstellen over dit fenomeen, een beetje Telegraaf Stijl, en bied dat in deze komkommertijd aan de media aan.

2) ik stel een RFI of RFP op, in een soort tenderproces, naar alle ziekenhuizen/centra om dit te onderzoeken, verzamel wat slachtoffers voor deelname, de fondsen verzamel ik wel op de manier die ik gedurende mijn gehele carriere voor R&D trajecten verzameld heb. Met de Hartstichting voorop.

3) ik daag de chemische industrie uit om een testset te ontwikkelen om hiermee MSG in eten aan te tonen. Dus een soort tinctuurflesje, indicator, lakmoesproef, welke verkleurt als het erin zit. Ik denk dat je daar al wereldwijd mee rijk van kan worden. Per slot van rekening testen wij zo ook de gezondheid van mijn goedkope goudvissen in mijn tuinvijvertje.

4) en ik ga aan Unox vragen wat hen ertoe heeft gedreven om MSG niet meer in hun soepstiks te doen, met medewerking van het camerateam van de Voedseldienst van / zonder Waarde programma,

Kom ik een beetje te doortastend over, kan zijn, wellicht omdat die rotzooi nog enigszins actief in mijn lichaam aan het werk is. En zoals ik eerder aan u geschreven heeft, het werkt drempelverlagend in mijn zenuwstelsel. Dus voorzien van een stevige Valiumpil, ja zo maak ik de signaal/ruisverhouding weer enigszins op orde, ben ik achter dit toetenbord gekropen.

Gaarne uw reactie,

Met groet,   J. v.d. L. Directeur,
momenteel interim manager XX Neurologic Testing & Modelling devices voor een bekende USA company, in die hoedanigheid reizend door Zuid-Oost Azie, dus ik daag het wel uit!!
Leg maar eens in het Chinees/Vietnamees uit dat je allergisch bent voor Vetsin! Zij doen er dan een extra schep in, zo in de trant
“u wenst nog een extra schepje suiker?

4 juni 2010 Antwoord van de heer X

Geachte heer v.d. L.,

Wij hebben toestemming van de Medische Ethische Commissie om het onderzoek uit te voeren in het Medisch Centrum. Echter wij lopen vertraging op bij de levering van MSG. Omdat wij MSG in een medische onderzoekssetting willen toepassen, zijn er hoge eisen aan de oorsprong en kwaliteit van de MSG verbonden. Wij hebben tot op heden nog geen leverancier gevonden die aan deze eisen kan voldoen. Wij zijn in afwachting van enkele reacties die wij hebben doen uitgaan. Als dit rond is kunnen wij beginnen met het onderzoek. Ik zal tegen die tijd contact met u opnemen.

Met vriendelijke groet,

de heer X     Research Fellow

Medisch Centrum     Department of Cardiology

 

2 juni 2010 Antwoord van de heer J. v.d. L.

 

Geachte heer v.d. L.,

Kunt u mij al iets melden over uw onderzoek?

Ondertussen de nodige sensaties, zo noem ik ze maar, weer beleefd.
Allemaal te herleiden tot MSG gebruik.
Het preventief slikken van Tambocor werkt in het geheel niet. Als “noodrem ” gebruik ik nu Dormicum.

In afwachting van uw bericht,
met vriendelijke groet,
J. v.d. L.

 

21 januari 2010 Antwoord van de heer X

Geachte heer v.d. L.,

Naar aanleiding van ons telefonisch contact van gister stuur ik u een email. Zodra wij meer informatie hebben over het onderzoek, zullen wij contact met u opnemen.
Mvg,
de heer X
Arts-onderzoeker
Medisch Centrum
Afdeling Cardiologie