MSG E621

MSG-overgevoeligheid is een term die gebruike wordt voor mensen die nagatief reageren op het gebruik van “monosodium glutamaat” en/of andere ingrediënten die vrij glutaminezuur bevatten.(MSG).

Zoals we de term “bijverschijnselen” hier gebruiken is een onplezierige reactie die gezien of gevoeld kan worden door de betreffende persoon of een waarnemer.

Huiduitslag, misselijkheid, migraine, hoofdpijn, onregelmatige hartslag, epileptische aanvallen en depressie zijn voorbeelden bij bijverschijnselen die werden gerapporteerd na het gebruik van MSG. Het zijn allemaal zichtbare reacties. wanneer ze worden veroorzaakt door MSG zijn ze allemaal terug te herleiden tot recent MSG gebruik.

Ernstig overgewicht, groei stoornis, leerproblemen en gedragsstoornissen worden veroorzaakt door beschadiging door MSG van het hormoonstelsel en glaucoom en degeneratie van het netvlies (dat kan leiden tot blindheid) zijn niet geclassificeerd als bijverschijnselen.”

Zodra het veroorzaakt wordt door MSG, ligt de oorzaak in de vernietiging van hersencellen, waarschijnlijk jaren voordat deze klachten worden geconstateerd.

Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van MSG bij proefdieren hersenbeschadiging veroorzaakt in het gebied van de hypothalamus, is al vele malen herhaald. Onderzoek dat beweert dat MSG “veilig” is was altijd al behoorlijk gebrekkig en werd steeds gefinancierd, direct of indirect door de smaakversterkerindustrie.

Een derde gebied waar we ons zorgen over moeten maken is het aantal pathologische situaties, zoals verslaving, beroerte, epilepsie, amyotrophic lateral sclerosis (ALS). , multiple sclerose, neuropatische pijn, dementie, schizofrenie, angsten, depressie en degeneratieve stoornissen zoals de ziekte van Parkinson, de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Huntington en amyotrophische lateraal sclerose (ALS.  Ze staan er om bekend dat ze allemaal worden beïnvloed door vrij glutaminezuur. Of het gebruik van vrij glutaminezuur (MSG) een rol speelt in de veroorzaking over verergering van al deze situaties is niet duidelijk.  Of glutamine zuur een rol speelt in de veroorzaking or verergering van deze situaties is niet duidelijk.  Omdat glutaminezuur in al deze gevallen een rol speelt, wordt deze verzameling pathologische lichamelijke condities ook wel gezien als de MSG waterval.